CímlapSintérSTOP BlogIllatos úti Blog - Igy kezdődött Bemutatkozás"Mégis" • Cenzúra nélkül: I. - II. • Púder: I. - II.Állatvédelmi Törvény • Jog és gyakorlat: I. - II.Állatvédő segítő - Állatvédő módszerekKislexikonIránytű

Kapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-183-5200 -
E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Honlapunk feltöltés alatt áll! - Kérjük segíts, hogy segíthessünk!

2011. január 20., csütörtök

Egy újabb pályázat, ahol nem tartották fontosnak az állatok segítését...

Lassan már meg sem lepődöm, ha egy-egy beadott pályázatunk nem nyer, hiszen ma még Magyarországon sokan úgy tartják, "előbb az embereken kell segíteni és majd utánuk jöhetnek az állatok"...
Pedig egy normálisan működő társadalomban kap segítséget minden rászoruló: öregek, gyerekek, betegek, szegények, állatok, természet, környezet, oktatás, sport, művészet, pihenés, szórakozás, vállalkozás, stb.
Ráadásul, ha szegény állatok arra várnának, hogy majd ők is sorra kerülnek, amikor az embereknek már semmi problémájuk nem lesz (amit ők saját maguknak okoznak), akkor örök időkig várhatnának :(

Alább közzéteszem egy legutóbbi pályázatra elküldött motivációs levelem, annak reményében, hogy hamarosan találunk olyan SZPONZORT, aki fontosnak találja, hogy a XXI. században, Európában végre Magyarországon is megszűnjenek a hagyományos működésű sintértelepek, és helyüket állatvédők által működtetett állatmenhelyek és állatvédelmi felügyelői hálózat (állatrendőrség) válthassa fel!

Köszönöm előre is Mindenkinek, aki segít nekünk abban, hogy ezt mielőbb kiharcolhassuk, megvalósíthassuk!

Köszönettel:
Pásztor Zsuzsa
www.sinterstop.hu
help@sinterstop.hu

2011. 01. 25.



MARIE CLAIRE AZ ÚJRAKEZDÉSÉRT - KAMPÁNY A NŐKÉRT 2010 ÖSZTÖNDíJPROGRAM - MOTIVÁCIÓS LEVÉL - Pásztor Zsuzsa

A Marie Claire ösztöndíjprogramjára egy régi álmom megvalósítása érdekében pályázom: állatvédőként 2002 augusztusa óta próbálok segíteni a sintértelepek állatainak, szeretném elérni, hogy minél kevesebb állat kerüljön ilyen telepre, akik már oda jutottak, minél többen megmenekülhessenek, és végső soron mielőbb szűnjenek meg a hagyományos működésű sintértelepek, átadva helyüket az állatvédők által, állatvédő módszerek alkalmazásával működtetett állatmenhelyeknek!

Sajnos jelenleg Magyarországon az önkormányzatok többsége még sintérekkel áll szerződésben, őket finanszírozza, de ezeken a telepeken vagy megölik, vagy a korábbinál rosszabb sorsra juttatják a bekerülő szerencsétlen állatok nagyrészét! Pedig a sintérek helyett az állatvédők támogatásával nemcsak humánusabban lehetne bánni az állatokkal, hanem a bajbajutó állatok számának szaporítása helyett annak csökkentését lehetne végre elérni!

Egy fotós munkatársammal 2003 tavaszán kezdtük el Budapest sintértelepének a honlapját készíteni. Munkánknak és az ott készített legalább 20.000 szívbemarkoló dokumentumképünknek köszönhetően most már sok állatbarát kimondottan a legszerencsétlenebb állatokat menti: viszik a nagyon öregeket, nagyon betegeket is, meggyógyíttatják őket és élnek együtt boldogan, hiszen egyik ártatlan jószág sem azt érdemli, hogy egy sintértelepen haljon meg!

Budapest sintértelepének kezdettől fogva azt ajánlottam fel, hogy segítem működésüket állatvédő szempontból minél inkább elfogadhatóvá alakítani, követhető, jó példát adva ezúttal a hasonló vidéki telepeknek is.

Sajnos a budapesti sintértelep vezetői azóta is elzárkóznak a gyökeres állatvédő változtatásoktól - hasonlóan a vidéki sintérekhez - de magatartásuk - nem utolsósorban a mi állhatatos munkánk eredményeképp - már egyre nagyobb felháborodást vált ki az állatbarátok körében!

A privát életemben már több nagyobb változást, újrakezdést éltem át:

Egyértelműen pozitív változásként 1992-ben örökbefogadtam felnőttkorom első cicáját, a szépséges Micikét, akinek köszönhetően állatvédő lettem.

Negatív változásokat, tragédiákat is át kellett már élnem, ezek egyike volt, amikor jónéhány évvel ezelőtt informatikus vállalkozóként csődbe mentem legnagyobb megrendelőm, a Kontrax csődje miatt...

Sajnos azóta nem tudtam igazán talpraállni, hiszen akár programozóként, akar honlapkészítőként, ha nem tudok 1-2 évente új hardvereket, szoftvereket venni, akkor nem tudok igazán piacképes munkát sem végezni!

Vállalkozói nehézségeim sajnos állatvédő munkámban is korlátoznak!

Ezért jelentene nagyon nagy segítséget, ha a Marie Claire Ösztöndíjprogramjának köszönhetően vásárolhatnék egy korszerű számítógépet és egy jóminőségű fényképezőgépet, melyek segítségével folyamatosan feltölthetném aktuális tartalommal a 2010 elején általam indított www.sinterstop.hu portált (amelyen nehézségeim miatt most még a sintértelepekkel kapcsolatos anyagainknak csak a töredéke van fent).

A sinterstop.hu intenzív működése nagyon sokat segíthetne a bajbajutott állatok sorsának jobbra fordításában, hiszen jelenleg az emberek többségének fogalma sincs a sintértelepek valóságáról, mivel a sintérek minden erejükkel elhallgatni, megszépíteni igyekeznek az igazságot!

Ha a jóérzésű emberek többsége megtudná végre, hogy valójában mi történik az állatokkal a sintértelepeken, akkor velük összefogva megálljt parancsolhatnánk végre a sintérvilágnak!

Nagyon bízom benne, hogy a Marie Claire is mellénk áll ebben a küzdelemben és azt előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,
Pásztor Zsuzsa
www.sinterstop.hu

Budapest, 2010. december 12.



A Marie Claire pályázatán sajnos NEM nyertünk ( a nyertesek... ), tehát továbbra is keresünk olyan SZPONZOROKAT, SEGITŐKET, akik fontosnak találják, hogy a XXI. században, Európában végre Magyarországon is megszűnjenek a hagyományos működésű sintértelepek, és helyüket állatvédők által működtetett állatmenhelyek és állatvédelmi felügyelői hálózat (állatrendőrség) válthassa fel!

Köszönöm előre is Mindenkinek, aki segít nekünk abban, hogy ezt mielőbb kiharcolhassuk, megvalósíthassuk!

Köszönettel:
Pásztor Zsuzsa
www.sinterstop.hu
help@sinterstop.hu

2011. 01. 25.


Kapcsolódó oldalak:
- Pályázati felhívás a Marie Claire Az Újrakezdésért – Kampány a Nőkért 2010 ösztöndíjprogramra
- Győztes újrakezdők

2 megjegyzés:

Cat írta...

Kedves Barátaim, Ismerőseim, kérem az alábbi SZPONZOR-KERESÉSünket, tekintsétek/tekintsék S.O.S. SEGÉLYKÉRÉSnek, mert ha nem találunk gyorsan menekvést, akkor most pénteken, január 28.-án az utcára kerülünk!
Nem akartam senkit sem sokkolni ezzel, de sajnos még mindig itt tartunk!

Semmi más vágyam nincs, mint hogy legyen egy kicsi hely, ahol meghúzódhatunk és nyugodtan dolgozhatom, + egy megfelelő számítógép és egy fényképezőgép, melyek segítségével építhetem a SintérSTOP portált és szervezhetem a kampányt!

Szponzorálni, támogatni lehet állatvédő projektünket nemcsak anyagi vagy tárgyi adománnyal, hanem munkával, megrendeléssel (pl. honlap- és banner készítés, bármilyen nyomdai előkészítés (szórólapok, kiadványok), szöveg- és képfeldolgozás, fotózás, videó készítés, szerkesztés, facebookos pörgetés, stb.), és kölcsönnel is!

Nagyon köszönöm előre is Mindenkinek, aki segít nekünk abban, hogy állatvédő céljainkat mielőbb kiharcolhassuk, megvalósíthassuk!

Pásztor Zsuzsa

www.sinterstop.hu
help@sinterstop.hu
+36-30-429-2923

2011. 01. 26.

Cat írta...

Az előző hozzászólásban írt TELEFONSZÁMOM már NEM ÉL, jelenleg csak e-mailen vagyok elérhető: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com vagy help@sinterstop.hu